Verkiezingsprogramma

2022 - 2026

Coalitieakkoord

2018 - 2022

Kernachtig Wijchen een onafhankelijke lokale partij. Wij hebben onze wortels diep in de samenleving van Wijchen en de kernen. De partij is niet gebonden aan landelijke politieke partijen, groepen of geloof.

De leden van Kernachtig Wijchen zijn een afspiegeling van onze samenleving met verschillende sociale achtergronden. Kernachtig Wijchen geeft haar eigen kleur aan de gemeente.

Kernachtig Wijchen neemt verantwoordelijkheid en gaat voor echte oplossingen. Leden van Kernachtig Wijchen zijn dichtbij en aanspreekbaar. Wij luisteren aan de keukentafel naar wat onze inwoners echt bezighoudt. Wij denken mee en geven altijd antwoord.

Bij ieder belangrijk onderwerp organiseren we een denktank, waarbij de lokale samenleving onze adviseur is. Samen zoeken wij voor elk probleem naar oplossingen, ideeën en denken we vooruit. Kernachtig Wijchen is een teamspeler in de gemeente en in de regio.

Wat ons verbindt?

Mensen in Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Woezik en Wijchen

Onze belangrijkste pijlers

THUIS VOELEN = fijn wonen, leven en werken

SAMEN DOEN   = vrijwilligers dragen Wijchen

DORPS EN GROEN = dorpse karakter en groene ruimte koesteren

SOCIAAL EN BETROKKEN = zwakkeren mogen niet afhaken

DOORDACHT DUURZAAM = stap voor stap naar een duurzame wereld

BLIK VOORUIT = stabiele koers, krachtig en financieel gezond

Thuis voelen, aangenaam wonen, leven en werken

Dorps en groen, dorps karakter en groene ruimte koesteren

Sociaal en betrokken, allerzwaksten mogen niet afhaken

Samen doen, vrijwilligers dragen Wijchen

Blik vooruit, duurzaam en financieel gezond blijven

Anders denken – samen doen. Onder het motto ‘Anders denken – Samen doen’ bouwen wij de komende jaren verder aan een vitale samenleving in Wijchen. Wij gaan verder met het beleid dat wij in 2014 hebben ingezet, hoewel het perspectief er nu wat anders uitziet. Door vroegtijdig te anticiperen op de financiële crisis hielden we grip op de bedrijfsvoering. Maar met de decentralisaties in het sociale domein in het vooruitzicht wacht ons een nieuwe uitdaging. Wij zien kansen om deze nieuwe taken tot een succes te maken. Met gerichte doelen voor ogen vervolgen we dus onze koers. Met blijvende aandacht voor kwaliteit en kostenbewustzijn en met
oog en oor voor de menselijke maat. Want waar kwetsbare mensen ons echt nodig hebben, moeten zij een beroep op ons kunnen doen. Daarnaast zijn en blijven we alert op veranderingen in de samenleving.