Telefoonnummer:  

   Volg ons: 

Over ons

Kernachtig Wijchen is de lokale partij voor Wijchen en zijn 8 kernen, Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik en Woezik. Kernachtig Wijchen kan zich door zijn lokale karakter en ongebondenheid van landelijke partijen volledig richten op het behartigen van de belangen van inwoners van Wijchen en de acht kernen. Onze leden hebben daadwerkelijk invloed op de fractie, voorafgaand aan elke raadsvergadering is er een achterbanvergadering waarbij onze raadsleden de fractiestandpunten met de aanwezigen bespreken. Kernachtig Wijchen wil graag gebruik maken van de kennis die er in de samenleving is. We hebben daarom de denktank in het leven geroepen. De denktank bestaat uit leden en onafhankelijke mensen die op basis van hun deskundigheid op een specifiek onderwerp geraadpleegd worden. Kijk onder de knop nieuws op deze site en u leest de actuele berichten vanuit de fractie.

 

ONZE AMBITIE: KRACHTIG LOKAAL

Kernachtig Wijchen gaat werken aan een gemeente met groene, ruim opgezette woonwijken en kernen, een bloeiend verenigingsleven, een moderne infrastructuur en eersteklas voorzieningen op het gebied van onderwijs en zorg. Onze ambitie is sociaal met een lokaal gezicht. Dat noemen we krachtig lokaal. Kijk bij partijprogramma voor ons complete programma.

 

Kernachtig Wijchen is met 10 raadsleden de grootste fractie in de gemeenteraad. Samen met VVD en CDA hebben we een coalitieakkoord gesloten. Geert Gerrits en Twan van Bronkhorst zijn namens Kernachtig Wijchen wethouder in het college.