Kernachtig Wijchen is een feit!

GESCHIEDENIS

Op 10 september 2009 is Kernachtig Wijchen opgericht. Kernachtig Wijchen is een nieuwe lokale partij voor Wijchen en zijn kernen. Een nieuwe lokale partij die onafhankelijk van haagse dictaten op kan komen voor de belangen van de inwoners van heel Wijchen.

Kernachtig Wijchen wil nadrukkelijk een partij zijn opgericht door inwoners, voor inwoners.

Maak kennis met ons bestuur

Het initiatief voor Kernachtig Wijchen is genomen door de fracties van Bronkhorst en Leefbaar Wijchen die op 10 september besloten hebben aan te sluiten bij de nieuwe partij. Omdat we dit op basis van gelijkwaardigheid willen doen is gekozen voor een nieuwe naam. Er is gekozen voor Kernachtig Wijchen om zo de verbintenis te leggen tussen Wijchen en zijn 8 kleine kernen Alverna Balgoy, Batenburg Bergharen Hernen Leur Niftrik Woezik

Kernachtig Wijchen heeft de ambitie om de grootste partij van Wijchen te worden en om coalitieverantwoordelijkheid te dragen. Kernachtig Wijchen bedrijft op een transparante manier politiek en is tegen allerlei besloten bijeenkomsten en achterkamertjesgeregel. Politiek is echter ook compromissen sluiten om zo je doelen zo goed mogelijk te bereiken.

De leden van Kernachtig Wijchen hebben invloed op hun raadsfractie doordat de fractie voor elke raadsvergadering met de zogenaamde achterban overlegt. Kernachtig Wijchen wil met nadruk een partij zijn door inwoners , voor inwoners.

Op 3 maart 2010 doet Kernachtig Wijchen voor het eerst mee met de verkiezingen en wordt gelijk met 8 zetels de grootste fractie. In april 2010 vormt Kernachtig Wijchen samen met CDA en VVD een coalitie. Vervolgens treedt het nieuwe college aan met Marcel Thijsen als wethouder namens Kernachtig Wijchen.

Op 20 maart 2014 boekt Kernachtig Wijchen wederom een overweldigende overwinning en wordt met 11 zetels de grootste fractie ooit in Wijchen. In april 2014 vormt Kernachtig Wijchen samen met de VVD en PvdA een nieuwe coalitie. Kernachtig Wijchen levert dit maal twee wethouders namelijk Geert Gerrits en Paul Loermans.

Op 21 maart 2018 groeit Kernachtig Wijchen naar 12 zetels. Met bijna 42% van de stemmen is er opnieuw sprake van een enorme overwinning. Het vertrouwen van de Wijchense burgers in de partij blijkt groot. Kernachtig Wijchen zet samen met de VVD en PvdA de coalitie voort. Kernachtig Wijchen levert opnieuw twee wethouders. Geert Gerrits en Paul Loermans.