Fractie

Van Kernachtig Wijchen

Tim Klinkhamer

Raadslid

Ik ben in 1987 geboren in de Aalsburg in Wijchen. Daarna ben ik mijn leven lang woonachtig geweest in ons mooie dorp. Al van jongs af aan zet ik me in voor verschillende lokale stichtingen en verengingen. Met name bij Atletiek Vereniging Wijchen heb ik veel uren getraind, training gegeven en ander vrijwilligerswerk gedaan. Ik ben werkzaam in Nijmegen als Buurt sportcoach. Ik leg verbindingen tussen sportverenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties en bewoners.

Al sinds de middelbare school ben ik geïnteresseerd in politiek en voel ik me maatschappelijk betrokken. Ik heb zelf ideeën en vind het leuk om met andere te sparren over hoe we Wijchen nog mooier kunnen maken. Dit is mijn eerste periode als gemeenteraadslid. Ik vind Wijchen een leuk dorp om te wonen, te werken en te leven. Als gemeenteraadslid lever ik met veel plezier een bijdrage om dit zo te houden.

Helga Janssen

Raadslid

In 1968 geboren en getogen in Wijchen-Noord. Samen met Robert woon ik in de Saltshof en ben trotse moeder van twee prachtige volwassen kinderen. Na jarenlang bij politie en veiligheidsregio gewerkt te hebben ben ik nu werkzaam als directiesecretaris bij SKOV Onderwijs Dichtbij.

Sinds de oprichting van Kernachtig Wijchen ben ik lid van de partij om betrokken te zijn bij allerlei onderwerpen die spelen in het Wijchense. Want dat Wijchen fijn is om te wonen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Bij de laatste verkiezingen ben ik gekozen als raadslid. Onderwerpen die te maken hebben met financiën, veiligheid, economie en leefbaarheid zitten onder andere in mijn portefeuille.

Renate Loermans

Raadslid

Geboren in 1989 en getogen in Wijchen. Inmiddels woon ik op de Aalsburg samen met mijn vriend en onze 2 dochters. Overdag ben werkzaam als accountmanager Vastgoed bij de gemeente Horst aan de Maas. Dit is mijn tweede raadsperiode voor Kernachtig Wijchen en ik houd mij vooral bezig met ruimtelijke zaken en huisvesting.

Rob Albersnagel

Raadslid

Getrouwd met Bianca en vader van drie kinderen. In 1965 ben ik geboren in Enschede. Hier heb ik mijn jeugd doorgebracht en verschillende opleidingen gevolgd. Nadat ik in 1989 mijn vrouw Bianca heb ontmoet, heb ik kennis gemaakt met Wijchen en daarna heb ik Wijchen in mijn hart gesloten. Inmiddels woon ik al weer 20 jaar met veel plezier in Wijchen. Eerst 13 jaar op Kerkeveld en daarna 8 jaar in de jongste wijk van Wijchen: de Huurlingsedam.

In het dagelijks leven ben ik ambtenaar in de gemeente Ede. Het laatste jaar weer op het terrein van beleidsontwikkeling, daarvoor 8 jaar als bestuursadviseur van de wethouder van sociale zaken en Wmo. Ik vind het zeer waardevol om al die ervaring in te mogen zetten voor alle inwoners van Wijchen. Met KernachtigWijchen verantwoording nemen voor het verder ontwikkelen van al het mooie in Wijchen. Door Wijchenaren, voor Wijchenaren. Want wij kennen onze gemeente immers beter dan dat ‘Den Haag’ ons kent. Deel uitmaken van een grote politieke partij die verantwoording durft te nemen om Wijchen te ontwikkelen. Het goede te behouden en steeds betere resultaten te bereiken. Niet voor onszelf maar voor onze mede-Wijchenaren. Bij alle onderwerpen op het gebied van arbeid, zorg, sociale zaken, cultuur en sport zet ik daarom de politiek in om de goede dingen voor Wijchen te kunnen doen. 

Martijn Verharen

Raadslid

Geboren in 1958, getogen en wonend op de Valendries. Tot voor kort was ik manager afvalinzameling bij de gemeenschappelijke regeling Avri in Regio Rivierenland en sinds april 2018 ben ik met pensioen.

Ik ben a ruim 50 jaar lid van voetbalclub AWC en sinds kort ben ik aangesteld als bestuurslid algemene zaken. In mijn vrije tijd ben ik vaak aan de wandel met mijn hond Koos maar ook tuinieren en koken zijn hobby’s waar ik nogal wat tijd aan besteed. 

Ik zit nu voor de tweede periode in de gemeenteraad met o.a. de portefeuille Ruimtelijke Zaken. Met name voor de onderwerpen vervoer/infrastructuur, afval en duurzaamheid ben ik woordvoerder maar ook woningbouw en milieu zijn onderwerpen waar ik mij graag mee bezig houd. Daarnaast zit ik namens K8W in de rekenkamercommissie van de gemeente Wijchen en neem ik regelmatig deel aan een overleg met lokale partijen uit de regiogemeenten.

Jan Evers

Raadslid

Geboren (1966) en getogen in Alverna. En sinds 2017 woon ik weer op de plek waar het allemaal begon. Getrouwd met Colette en vader van twee mooie kinderen. Werkzaam bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen als Senior Consulent en de Veiligheidsregio Gelderland Zuid als officier van Dienst Brandweer.

Ik wil mij graag inzetten voor de gemeenschap van onze mooie gemeente Wijchen om het zo te houden en waar nodig te verbeteren. Werken aan een samenleving waar iedereen mee doet, een veilige leefomgeving waar iedereen zich thuis voelt, daar wil ik voor gaan. Ik ga graag met u in gesprek over hoe dit met elkaar te bereiken. Binnen Kernachtig Wijchen maak ik deel uit van het team Ruimtelijke Zaken.

Commissieleden

Van Kernachtig Wijchen

Saskia Eijkemans

Commissielid

In 1975 ben ik in Nijmegen geboren en sinds tien jaar woon ik in het mooie Hernen samen met mijn man en twee kinderen.
In mijn dagelijkse werk ben ik fiscalist bij de landelijke overheid, maar ik ben de politiek ingegaan om iets te kunnen betekenen voor juist de lokale burgers, ondernemers en omgeving.

Het is fijn wonen in Wijchen en haar kernen en dit wil ik graag zo houden en versterken!