Fractie

Van Kernachtig Wijchen

Twan van Bronkhorst

Fractievoorzitter

Geboren en getogen in Hernen, waar ik samen met Anita uitbater ben van Cafeesterij De Toekomst. Hiernaast ben ik werkzaam bij Koninklijke Visio een landelijke instelling voor blinden en slechtzienden. Ik beheer hier de verzekeringsportefeuille.

 

Ik ben in 2006 in de gemeenteraad van Wijchen gekozen en in maart 2018 aan mijn vierde periode begonnen. De fractie heeft mij gekozen als fractievoorzitter waarmee ik met heel veel plezier aan de slag ben gegaan.

Het vertrouwen dat ik van de kiezer heb gekregen om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad, daar ben ik echt trots op. Het geeft een grote verantwoordelijkheid maar tevens ook de kans Wijchen en de prachtige kerkdorpen nog mooier te maken. Mensen weten me te vinden met de meest uiteenlopende vragen. Ik geef altijd antwoord al is dat soms niet het antwoord dat ze graag wilde horen.

Wouter van den Boogaard

Raadslid

In 1987 ben ik geboren op de Urnenveldweg in Wijchen. Sinds toen heb ik op flink wat plekken in Wijchen gewoond, uiteindelijk ben ik neergedaald op de Veenhof waar ik samen met mijn vriendin Eline met veel plezier woon.

In 2010 ben ik via Paul Loermans bij Kernachtig Wijchen betrokken geraakt. In datzelfde jaar heb ik als commissie lid kennis gemaakt met de Wijchense politiek. Inmiddels ben ik met veel plezier aan mijn tweede termijn als raadslid begonnen. In deze periode ben ik verantwoordelijk voor onderwerpen die betrekking hebben op financiële zaken, bedrijfsvoering, leefbaarheid, veiligheid, politiek en regionaal beleid en daarnaast zet ik mij voor onze partij in als lid van de werkgroep burgerparticipatie 

en als lid van de auditcommissie.

Naast de politiek ben ik werkzaam als verbindingsofficier ODR & AVRI. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van Kokend Vuur, een startup met een BBQbox. Ook ben ik betrokken bij verschillende Wijchense verenigingen. Als ik dan nog wat vrije tijd over heb dan besteed ik deze graag aan het maken van mooie reizen of het braden van heerlijke stukken vlees op de Green Egg.

Tim Klinkhamer

Raadslid

Ik ben in 1987 geboren in de Aalsburg in Wijchen. Daarna ben ik mijn leven lang woonachtig geweest in ons mooie dorp. Al van jongs af aan zet ik me in voor verschillende lokale stichtingen en verengingen. Met name bij Atletiek Vereniging Wijchen heb ik veel uren getraind, training gegeven en ander vrijwilligerswerk gedaan. Ik ben werkzaam in Nijmegen als Buurt sportcoach. Ik leg verbindingen tussen sportverenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties en bewoners.

Al sinds de middelbare school ben ik geïnteresseerd in politiek en voel ik me maatschappelijk betrokken. Ik heb zelf ideeën en vind het leuk om met andere te sparren over hoe we Wijchen nog mooier kunnen maken. Dit is mijn eerste periode als gemeenteraadslid. Ik vind Wijchen een leuk dorp om te wonen, te werken en te leven. Als gemeenteraadslid lever ik met veel plezier een bijdrage om dit zo te houden.

Helga Janssen

Raadslid

In 1968 geboren en getogen in Wijchen-Noord. Samen met Robert woon ik in de Saltshof en ben trotse moeder van twee prachtige volwassen kinderen. Na jarenlang bij politie en veiligheidsregio gewerkt te hebben ben ik nu werkzaam als directiesecretaris bij SKOV Onderwijs Dichtbij.

Sinds de oprichting van Kernachtig Wijchen ben ik lid van de partij om betrokken te zijn bij allerlei onderwerpen die spelen in het Wijchense. Want dat Wijchen fijn is om te wonen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Bij de laatste verkiezingen ben ik gekozen als raadslid. Onderwerpen die te maken hebben met financiën, veiligheid, economie en leefbaarheid zitten onder andere in mijn portefeuille.

Renate Loermans

Raadslid

Geboren in 1989 en getogen in Wijchen. Inmiddels woon ik op de Aalsburg samen met mijn vriend en onze 2 dochters. Overdag ben werkzaam als accountmanager Vastgoed bij de gemeente Horst aan de Maas. Dit is mijn tweede raadsperiode voor Kernachtig Wijchen en ik houd mij vooral bezig met ruimtelijke zaken en huisvesting.

Jennifer Zijlstra

Raadslid

Ik ben Jennifer Zijlstra, moeder van twee heerlijke kinderen en werk 27 jaar in de zorg. Ik heb gewerkt in een verpleeghuis, de thuiszorg en als management ondersteuner. In de lokale politiek denk ik door mijn zorgervaring iets te kunnen toevoegen aan een van de grootste veranderingen van een moderne gemeente, de zorg.

Rob Albersnagel

Raadslid

Getrouwd met Bianca en vader van drie kinderen. In 1965 ben ik geboren in Enschede. Hier heb ik mijn jeugd doorgebracht en verschillende opleidingen gevolgd. Nadat ik in 1989 mijn vrouw Bianca heb ontmoet, heb ik kennis gemaakt met Wijchen en daarna heb ik Wijchen in mijn hart gesloten. Inmiddels woon ik al weer 20 jaar met veel plezier in Wijchen. Eerst 13 jaar op Kerkeveld en daarna 8 jaar in de jongste wijk van Wijchen: de Huurlingsedam.

In het dagelijks leven ben ik ambtenaar in de gemeente Ede. Het laatste jaar weer op het terrein van beleidsontwikkeling, daarvoor 8 jaar als bestuursadviseur van de wethouder van sociale zaken en Wmo. Ik vind het zeer waardevol om al die ervaring in te mogen zetten voor alle inwoners van Wijchen. Met KernachtigWijchen verantwoording nemen voor het verder ontwikkelen van al het mooie in Wijchen. Door Wijchenaren, voor Wijchenaren. Want wij kennen onze gemeente immers beter dan dat ‘Den Haag’ ons kent. Deel uitmaken van een grote politieke partij die verantwoording durft te nemen om Wijchen te ontwikkelen. Het goede te behouden en steeds betere resultaten te bereiken. Niet voor onszelf maar voor onze mede-Wijchenaren. Bij alle onderwerpen op het gebied van arbeid, zorg, sociale zaken, cultuur en sport zet ik daarom de politiek in om de goede dingen voor Wijchen te kunnen doen. 

Martijn Verharen

Raadslid

Geboren in 1958, getogen en wonend op de Valendries. Tot voor kort was ik manager afvalinzameling bij de gemeenschappelijke regeling Avri in Regio Rivierenland en sinds april 2018 ben ik met pensioen.

Ik ben a ruim 50 jaar lid van voetbalclub AWC en sinds kort ben ik aangesteld als bestuurslid algemene zaken. In mijn vrije tijd ben ik vaak aan de wandel met mijn hond Koos maar ook tuinieren en koken zijn hobby’s waar ik nogal wat tijd aan besteed. 

Ik zit nu voor de tweede periode in de gemeenteraad met o.a. de portefeuille Ruimtelijke Zaken. Met name voor de onderwerpen vervoer/infrastructuur, afval en duurzaamheid ben ik woordvoerder maar ook woningbouw en milieu zijn onderwerpen waar ik mij graag mee bezig houd. Daarnaast zit ik namens K8W in de rekenkamercommissie van de gemeente Wijchen en neem ik regelmatig deel aan een overleg met lokale partijen uit de regiogemeenten.

Jan Tap

Raadslid

Geboren 5 februari 1955 , getrouwd met Joke en samen hebben wij 4 kinderen en 3 kleinkinderen.
Ik ben 33 jaar bankier geweest, nu zelfstandig makelaar in onroerend goed.
Daarnaast zet ik mij al 12 jaar in voor de belangen van onze inwoners.

Sinds 2006 zit ik in de raad met als portefeuille ruimtelijke zaken. Maar vanaf maart 2018 ben ik fractiesecretaris, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, voorzitter van de werkgeverscommissie, voorzitter van de vertrouwenscommissie en commissievoorzitter.
Als nevenfunctie ben ik voorzitter van de businessclub SC Woezik.
In mijn vrije tijd mag ik graag een potje golfen en bridgen en genieten van een goed glas wijn.

Pim Verbeeten

Raadslid

Bijna mijn hele leven ben ik woonachtig in Wijchen. Ik heb gewoond in De Blauwe Hof, Kerkeveld, en sinds een jaar woon ik in de Heilige Stoel. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer in de autoindustrie. Ik houd van politiek én auto’s. Binnen de fractie laat ik graag van mij horen als het gaat om de organisatie van de gemeente, financiële zaken en duurzaamheid. Naast mijn werk speel ik graag saxofoon en ga ik graag naar de film. Waarom Kernachtig Wijchen? Mijn partij is de enige lokale partij met bestuurskracht én een fijne grote achterban. Hierdoor kunnen wij serieus maatwerk leveren en het mooi wonen in Wijchen verder verfijnen.

Jan Evers

Raadslid

Geboren (1966) en getogen in Alverna. En sinds 2017 woon ik weer op de plek waar het allemaal begon. Getrouwd met Colette en vader van twee mooie kinderen. Werkzaam bij het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen als Senior Consulent en de Veiligheidsregio Gelderland Zuid als officier van Dienst Brandweer.

Ik wil mij graag inzetten voor de gemeenschap van onze mooie gemeente Wijchen om het zo te houden en waar nodig te verbeteren. Werken aan een samenleving waar iedereen mee doet, een veilige leefomgeving waar iedereen zich thuis voelt, daar wil ik voor gaan. Ik ga graag met u in gesprek over hoe dit met elkaar te bereiken. Binnen Kernachtig Wijchen maak ik deel uit van het team Ruimtelijke Zaken.

Rudie van haren

Raadslid

Al enige tijd actief voor deze lokale partij vanuit Balgoy. In dit dorp aan de Maas ben ik geboren in 1968 als zoon van een melkveeboer. Na de middelbare school heb ik aan de middelbare en hogere agrarische school gestudeerd. Daarna ben ik gaan werken in de agrarische sector. Dit doe ik nu nog als zzp-er. Mijn interesses gaan uit naar de onderwerpen die te maken hebben met toerisme en de historie. Naast mijn werk besteed ik mijn tijd aan mijn gezin onder andere door wedstrijden te bezoeken van DIOSA voetbal en korfbal.

Sinds maart 2018 ben ik raadslid en graag wil ik u ontmoeten en in gesprek gaan over de Wijchense samenleving. Dit kan via een persoonlijke ontmoeting bij de carnaval, natuurwerkdagen of andere Wijchense evenementen maar ook via email en facebook.

Commissieleden

Van Kernachtig Wijchen

Pierre Derksen

Commissielid

Ik ben ruim 35 jaar getrouwd en ik ben trotse vader en opa van twee kinderen en twee kleinkinderen. Sinds februari 1984 ben ik woonachtig in Wijchen in de wijk Diepvoorde.

Ik heb mij 34 jaar ingezet als bestuurder voor de FNV. Mijn belangrijkste beweegreden hierachter is dat ik altijd mee heb willen werken aan het bedenken van oplossingen. Inmiddels ben ik bestuurder bij het Wijkcentrum Wijchen Zuid. Daarnaast ben ik commissielid voor Kernachtig Wijchen. Hier kan ik mee praten en denken, wordt er naar elkaar geluisterd en krijgt iedereen de kans zijn of haar ideeën in te brengen. Met het hart op de juiste plek wil ik mij inzetten voor onze gemeente, zodat wij samen meer voor elkaar kunnen krijgen. Samenwerking staat voor mij centraal.

Saskia Eijkemans

Commissielid

In 1975 ben ik in Nijmegen geboren en sinds tien jaar woon ik in het mooie Hernen samen met mijn man en twee kinderen.
In mijn dagelijkse werk ben ik fiscalist bij de landelijke overheid, maar ik ben de politiek ingegaan om iets te kunnen betekenen voor juist de lokale burgers, ondernemers en omgeving.

Het is fijn wonen in Wijchen en haar kernen en dit wil ik graag zo houden en versterken!